top of page
 • Writer's pictureNoora Lundström

Tavoita unelma-asiakkaasi ennen hänen ostopäätöstään: askeleet menestyksekkääseen kohtaamiseen

Haluatko tehostaa brändisi läsnäoloa asiakkaiden ostopolulla? Lue, miten voit kohdata unelma-asiakkaasi jo ennen heidän ostopäätöstään ja tarjota heille merkityksellistä sisältöä! 


Perehtymällä asiakkaan tarpeisiin ja tiedonhakuprosessiin voit varmistaa, että brändisi vastaa asiakkaan odotuksiin jo ennen ensimmäistä kontaktia. Tämä on Kohti parempaa asiakaskokemusta -blogisarjan toinen osa.


Nykyään suurin osa asiakkaista etenee ostopolullaan ennen kuin he harkitsevat yhteydenottoa myyjiin. Tutkimusten mukaan jopa 67 % suomalaisista kuluttajista aloittaa ostoprosessinsa verkossa. On tärkeää luoda näkyvyyttä ja vahvistaa tunnettuutta digitaalisissa kanavissa.

Yllä mainitsemani tutkimustulos tukee digitaalisten kanavien merkitystä tehokkaana markkinointiväylänä ja niiden roolia asiakkaiden tavoittamisessa - myös ennen varsinaista ostovaihetta.


Asiakkaan näkökulma 


Asiakkaalla on tarve tai unelma, joka käynnistää ostoprosessin. Hän etsii tietoa ratkaisunsa löytämiseksi.


Hän kaipaa:

 • Käytännön tietoa: Askel-askeleelta ohjeita tarpeensa täyttämiseksi.

 • Vertailutietoa: Tuotteiden tai palveluiden vertailua, hintoja ja ominaisuuksia.

 • Käyttäjäkokemuksia: Muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia.

 • Luotettavuutta: Tietoa brändin maineesta ja luotettavuudesta.


Erilaisilla kanavilla tarjotaan erilaista sisältöä, joka auttaa asiakkaita löytämään tietoa, vertailemaan vaihtoehtoja ja muodostamaan mielipiteitä ennen lopullista päätöstä.


Mistä asiakas etsii tietoa?


 • Eri yritysten verkkosivustoilta

 • Some-alustoilta

 • Arvostelusivustoilta ja foorumeilta

 • Sähköpostiuutiskirjeistä

 • Hakukoneista, esim. Googlesta

 • Blogeista


Esimerkkikuva, miten brändi voi hahmottaa ostopolun ennen hankintaa -vaihetta asiakkaan näkökulmasta.

Kuva 1. Esimerkkikuva, miten brändi voi hahmottaa asiakaspolun

ennen hankintaa -vaihetta asiakkaan näkökulmasta.Miten brändi kohtaa unelma-asiakkaansa jo ennen ostoa?


Brändin on oltava näkyvä, luotettava ja informatiivinen ennen varsinaista kontaktia asiakkaaseen. Se kohtaa asiakkaan tarpeet tarjoamalla relevanttia sisältöä ja rakentamalla positiivista brändimielikuvaa eri kanavissa:


 • Verkkosivustot: Tarjoavat kattavaa tietoa tuotteista tai palveluista, niiden ominaisuuksista ja käyttömahdollisuuksista.

 • Some-alustat: Sisältävät visuaalista ja informatiivista materiaalia, kuten kuvia, videoita ja grafiikkaa, jotka havainnollistavat tuotteiden tai palveluiden käyttöä tai hyötyjä.

 • Arvostelusivustot ja foorumit: Näiltä löytyy käyttäjien antamia arvosteluja, kommentteja ja keskusteluja, jotka auttavat hahmottamaan muiden kokemuksia ja mielipiteitä tuotteista tai palveluista.

 • Sähköpostiuutiskirjeet: Sisältävät ajankohtaisia tarjouksia, tuotteiden päivityksiä ja hyödyllistä tietoa, kuten oppaita tai vinkkejä.o

 • Hakukone: Tärkeä hakupaikka, josta etsitään laajasti tietoa, vertailuja ja ratkaisuja eri vaihtoehdoista.

 • Blogit: Tarjoavat syvällisempää tietoa, analyyseja, tapausesimerkkejä ja asiantuntija-artikkeleita, jotka syventävät ymmärrystä tietystä aiheesta tai tuotteesta.


Mitä sisältöä brändisi tarjoaa? 


Sisällön tulee keskittyä tarjoamaan ratkaisuja, vertailuja, käyttäjäkokemuksia ja arvosteluja vastatakseen asiakkaan tarpeisiin ja kysymyksiin.


Miten brändisi voi edesauttaa kohtaamista unelma-asiakkaansa kanssa ostopolulla jo ennen hankintaa?


Asiakkaan ja brändin tulee kohdata toisensa ostopolulla tarjoamalla sisältöä, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin ja auttaa heitä löytämään ratkaisunsa.


Sisältötarpeet


Informatiiviset oppaat ja videot: Tarjoa selkeitä ja hyödyllisiä ohjeita asiakkaiden tarpeisiin. Esimerkiksi: "5 askelta terveellisempään elämään" tai "Opas kodin energiatehokkuuden parantamiseen".


Vertailuartikkelit: Luo artikkeleita, jotka vertailevat tuotteita tai palveluita.

Esimerkiksi: "Vuoden X parhaat älypuhelimet vertailussa" tai "Valitse sopivin ruohonleikkuri".


Asiakastarinat: Jaa aitoja tarinoita tyytyväisiltä asiakkailta. Esimerkiksi: "Kuinka X-yritys auttoi perhettä löytämään unelmakodin" tai "Asiakkaan X kokemuksia uudesta ilmankostuttajasta".


Videotuotanto: Luo opetusvideoita tai vinkkejä tarjotaksesi ratkaisuja. Esimerkiksi: "Helppoja reseptejä kiireiseen arkeen" tai "Kuinka sisustaa kesähuone rentoon oleskeluun".


Sosiaalisen median läsnäolo: Tarjoa visuaalista ja informatiivista sisältöä eri alustoilla. Esimerkiksi: Lyhyet vinkkivideot Instagramissa tai kuvagalleria Pinterestissä tuotteiden parhaista käyttötavoista.


Webinaarit tai live-lähetykset: Järjestä interaktiivisia lähetyksiä, joissa jaat asiantuntemustasi. Esimerkiksi: "Sijoittamisen perusteet: Live-lähetys tulevaisuuden trendeistä" tai "Webinaari: Stressinhallintakeinot kiireisille ammattilaisille


Näiden ohjeiden avulla voit luoda merkityksellistä sisältöä ja parantaa brändisi läsnäoloa asiakkaiden ostopolulla jo ennen heidän ostopäätöstään!


Tiesitkö?

 • Suomessa 53 prosenttia kuluttajista ovat "webroomereita", eli he saavat ostoinspiraatiota digitaalisista kanavista, mutta tekevät lopulta ostoksensa fyysisissä kaupoissa.
Seuraavissa blogikirjoituksissani pureudun syvemmin siihen, miten asiakaspolun ostovaiheessa voidaan parantaa asiakaskokemusta ja tarjota merkityksellisiä kokemuksia. Käyn läpi konkreettisia keinoja, joilla ostovaihetta voi parantaa asiakkaan näkökulmasta. Luvassa on hyödyllisiä tietoa ja vinkkejä!


Pysy uteliaana, jatka oppimista ja kehittymistä. Kiitos, että olet lukenut blogini julkaisun. Toivon, että löysit täältä jotain innostavaa. Muista, että sinulla on taitoja ja voimaa tehdä suuria asioita. Jatka unelmointia, luomista ja vaikuttamista ympärilläsi. Nähdään seuraavassa postauksessa!


Terveisin,

Noora


Visuaalinen brändäys ja digimarkkinointi - muutos, joka luo parempia asiakaskokemuksia.


 

20 katselukertaa0 kommenttia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page